10 beste modeshows in Parijs die je dit seizoen niet mag missen

Parijs, de modehoofdstad van de wereld, is de thuisbasis van enkele van de beroemdste en meest prestigieuze modehuizen ter wereld. Wat meer is, met nieuwe opkomende labels in opkomst, is er geen tekort aan spannende en inspirerende ontwerpers in de stad. Het is dan ook geen verrassing dat Parijs het hele jaar door de beste modeshows heeft. Maar met zoveel verschillende shows waaruit je kunt kiezen, hoe weet je dan welke je aan je bucketlist moet toevoegen? Nou, wij zijn hier om te helpen! Van gevestigde merken als Chanel en Carven, tot gerenommeerde nieuwkomers alsENDERVENDER en House

Chanel

Chanel, een van de meest iconische modehuizen van Parijs, is het merk bij uitstek voor luxe en een onberispelijke stijl. Deze Parijse krachtpatser staat bekend om zijn tijdloze ontwerpen en exquise vakmanschap, en wordt al lang geassocieerd met Franse elegantie en verfijning. Ga naar de Haute Couture show van Chanel als u de nieuwste creaties van het merk wilt zien in een weelderige, over-the-top setting. De Haute Couture show wordt traditioneel gehouden in het prachtige Théâtre du Grand-Guignol, met het sierlijke meubilair en het uitbundige decor van de locatie als prachtige achtergrond voor de kleding. Verwacht prachtig gemaakte jurken die passen bij een moderne prinses.

Carven

Als u op zoek bent naar een merk dat met zijn ontwerpen gedurfde statements maakt, dan is Carven iets voor u. Opgericht in 1924, heeft dit Parijse merk een lange geschiedenis van het creëren van frisse en innovatieve stukken die gegarandeerd de aandacht trekken. Carven staat bekend om zijn moderne en eclectische kledinglijn, maar ook om zijn experimentele breigoed en bedrukte stoffen. De Haute Couture show van Carven is een van de spannendste mode-evenementen van het jaar, omdat het de nieuwste ontwerpen van het merk en de eigen unieke esthetiek van de oprichter samenbrengt. Verwacht felle kleuren, speelse prints en creatieve silhouetten die uw wereld op zijn kop zullen zetten!

Chloé

Als je op zoek bent naar vrouwelijke, stijlvolle kledingstukken die geschikt zijn voor elke gelegenheid, dan is Chloé het merk voor jou. Dit Parijse modehuis maakt al sinds 1952 moeiteloos chique stukken en is daarmee een van de oudste modehuizen op onze lijst. De collecties van Chloé worden gekenmerkt door eenvoudige silhouetten en delicate stoffen, met de kenmerkende twist-stitching van het merk voor een speels detail. Chloé’s Haute Couture show is een van de meest high-end mode-evenementen van het jaar. Verwacht prachtig getailleerde stukken, weelderig borduurwerk en weelderige stoffen die de kenmerkende esthetiek van Chloé belichamen.

Christian Dior

Christian Dior is een van de meest iconische modehuizen van Parijs. De luxueuze stijl en weelderige esthetiek maken het de perfecte keuze voor een avondje uit. Deze Parijse krachtpatser creëert al sinds de jaren 1940 begerenswaardige stukken en produceert nog steeds enkele van de meest exquise en unieke ontwerpen ter wereld. De Haute Couture show van Dior is misschien wel een van de meest extravagante mode-evenementen van het jaar, waarbij de nieuwste creaties van het merk worden getoond in een majestueuze en sierlijke omgeving. Verwacht delicate stoffen en ingewikkelde versieringen, evenals enkele van de mooiste jurken in de business.

Givenchy

Met zijn ingewikkelde ontwerpen en luxueuze stoffen is Givenchy het ideale merk voor wie graag een statement maakt. Deze Parijse krachtpatser werd opgericht in de jaren vijftig, en staat bekend om zijn avant-gardistische benadering van mode. De collecties van Givenchy worden gekenmerkt door felle kleuren en ingewikkelde details, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor wie zich wil onderscheiden van de massa. Givenchy’s Haute Couture show is een van de meest opwindende mode-evenementen van het jaar, waarbij Givenchy’s nieuwste creaties in een grandioze setting worden getoond. Verwacht ingewikkelde stoffen en sierlijke versieringen, evenals enkele van de meest ingewikkelde jurken in de business.

Kenzo

Als je op zoek bent naar een echt unieke Parijse ervaring, dan is Kenzo het merk voor jou. Dit Parijse modehuis staat bekend om zijn levendige en kleurrijke ontwerpen, die worden gekenmerkt door een gedurfde esthetiek die verschilt van alle andere op de markt. Kenzo, opgericht in de jaren 1970, is een uniek en zich steeds ontwikkelend merk, waarvan de collecties vaak sterk beïnvloed worden door de hedendaagse cultuur en opkomende artistieke stromingen. Kenzo’s Haute Couture show is een van de meest opwindende mode-evenementen van het jaar, omdat het merk zijn nieuwste creaties toont in een extravagante omgeving. Verwacht felle kleuren, unieke prints en unieke ontwerpen die niet te vergelijken zijn met wat er op de markt is.

Hermes

Als je je de ultieme dame wilt voelen, dan is Hermes het merk voor jou. Deze Parijse krachtpatser creëert al sinds de jaren 1920 prachtige stukken en staat bekend om zijn luxueuze ontwerpen en weelderige esthetiek. De collecties van Hermes worden gekenmerkt door delicate stoffen, sierlijke versieringen en tijdloze silhouetten, waardoor het het ideale merk is voor wie graag een moeiteloos statement maakt. De Haute Couture show van Hermes is een van de meest high-end mode-evenementen van het jaar. Verwacht prachtig gesneden kledingstukken, weelderig borduurwerk en weelderige stoffen die passen bij een moderne koningin.

Lanvin

Als je op zoek bent naar een echte high-end Parijse ervaring, dan is Lanvin het merk voor jou. Deze Parijse krachtpatser maakt al sinds het begin van de 20e eeuw exquise stukken en staat bekend om zijn onberispelijke vakmanschap en weelderige esthetiek. De collecties van Lanvin worden gekenmerkt door delicate stoffen, ingewikkelde details en tijdloze silhouetten, waardoor het het ideale merk is voor wie graag een moeiteloos statement maakt. De Haute Couture show van Lanvin is een van de meest extravagante mode-evenementen van het jaar, waarbij het merk haar nieuwste creaties toont in een grandioze setting. Verwacht prachtig gesneden kledingstukken, weelderig borduurwerk en weelderige stoffen die passen bij een moderne koningin.

Marni

Als u op zoek bent naar een echt unieke Parijse ervaring, dan is Marni het merk voor u. Dit in Italië geboren modehuis maakt al sinds het begin van de jaren 2000 prachtige stukken en staat bekend om zijn fantasierijke ontwerpen en innovatieve esthetiek. De collecties van Marni worden gekenmerkt door felle kleuren, ingewikkelde details en speelse silhouetten, waardoor het het ideale merk is voor wie een statement wil maken. Marni’s Haute Couture show is een van de spannendste mode-evenementen van het jaar, omdat het merk zijn nieuwste creaties toont in een grandioze setting. Verwacht prachtig gesneden kledingstukken, weelderig borduurwerk en weelderige stoffen die passen bij een moderne koningin.

Saint Laurent Parijs

Als je op zoek bent naar de perfecte balans tussen luxe en eenvoud, dan is Saint Laurent Paris het merk voor jou. Deze Parijse krachtpatser creëert al sinds de jaren 1960 prachtige stukken en staat bekend om zijn avant-gardistische benadering van mode. De collecties van Saint Laurent worden gekenmerkt door minimalistische ontwerpen, luxueuze stoffen en moderne silhouetten, waardoor het het ideale merk is voor wie een moeiteloos statement wil maken. Saint Laurents Haute Couture show is een van de meest high-end mode-evenementen van het jaar, omdat het merk zijn nieuwste creaties toont in een weelderige omgeving. Verwacht prachtig op maat gemaakte kledingstukken, weelderig borduurwerk en weelderige stoffen die passen bij een moderne koningin.

Tom Ford

Als je de toekomst van de mode wilt zien, dan is Tom Ford het merk voor jou. Deze Parijse krachtpatser maakt al sinds de jaren negentig prachtige stukken en staat bekend om zijn avant-gardistische benadering van mode. De collecties van Tom Ford worden gekenmerkt door futuristische ontwerpen, felle kleuren en unieke silhouetten, waardoor het het ideale merk is voor wie een statement wil maken. De Haute Couture show van Tom Ford is een van de spannendste mode-evenementen van het jaar, omdat het merk zijn nieuwste creaties toont in een chique omgeving. Verwacht prachtig ontworpen kledingstukken, overdadige versieringen en weelderige stoffen die passen bij een moderne koningin.

Versace

Als je op zoek bent naar het ultieme in weelde, dan is Versace het merk voor jou. Deze Italiaanse krachtpatser creëert al sinds de jaren 1970 exquise stukken en staat bekend om zijn avant-gardistische benadering van mode. De collecties van Versace worden gekenmerkt door felle kleuren, sierlijke details en unieke silhouetten, waardoor het het ideale merk is voor wie een statement wil maken. Versace’s Haute Couture show is een van de meest opwindende mode-evenementen van het jaar, omdat het merk haar nieuwste creaties toont in een chique omgeving. Verwacht prachtige

Lees ook onze andere artikelen