De meest waardevolle prijzen van de modewereld: Een complete lijst van alle prijzen die je moet winnen

Er zijn bijna elke maand prijsuitreikingen, waarbij nieuwe prijzen net zo snel verschijnen als oude in de vergetelheid raken. Sommige van deze prijzen zijn geloofwaardig en staan in hoog aanzien, andere zijn minder bekend. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze veel geld waard zijn. Ze kunnen ook een geweldige manier zijn om je te profileren en nieuwe klanten aan te trekken – vooral als je er een wint. Omdat mode zo’n specifieke bedrijfstak is, zijn er niet veel algemene of universele prijzen die ontwerpers kunnen winnen. In plaats daarvan zijn hun kansen meer beperkt tot specifieke gebieden zoals herenmode, damesmode, accessoires enzovoort. Dit artikel geeft een overzicht van alle belangrijke modeprijzen die er nu zijn en wat je precies moet doen om mee te doen.

Menswear Award Ceremonies

– De prijs voor herenmodeontwerper van het jaar De Menswear Designer of the Year Award was de eerste prijs in zijn soort en wordt sinds 2001 uitgereikt. Hij wordt uitgereikt door Drapers, een van de belangrijkste Britse publicaties over herenmode. Voor de prijs wordt gestemd door de lezers van het tijdschrift en ervaren redacteuren. De winnaar van de Menswear Designer of the Year Award ontvangt gratis publiciteit ter waarde van 280.000 pond. Zij worden ook uitgenodigd voor een evenement in Londen waar zij hun prijs zullen ontvangen uit handen van een bekende beroemdheid. De winnaar ontvangt ook een geldprijs die meestal rond de £1,000 ligt. – De EMEA Designer of the Year Award De EMEA Designer of the Year Award is een bekende prijs in de Europese mannenmode-industrie. Hij wordt uitgereikt door de European Textile and Clothing Council (ETCC). De prijs werd voor het eerst geïntroduceerd in 2016 en is bedoeld om uitmuntendheid in modegerelateerde zaken in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika te erkennen en te bevorderen. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en erkent duurzaam, ethisch en bedrijfsgericht design. Hij is ook bedoeld om innovatie, creativiteit en uitmuntendheid in de mode-industrie te bevorderen. Als u deze prijs wint, krijgt u internationale erkenning en publiciteit ter waarde van 47.000 pond. Er is ook een geldprijs van ongeveer 1500 pond aan verbonden. – De prijs Internationaal ontwerper van het jaar De International Designer of the Year Award wordt uitgereikt door een toonaangevend Brits mannenmodeblad, The Business of Fashion. Het is de eerste echte wereldwijde prijs voor mannenmode, met finalisten uit alle continenten. Deze prijs groeit in populariteit en wordt zeer gewaardeerd door de industrie. Het is ook een van de weinige prijzen die alleen voor mannenmode bestaan en wordt om de twee jaar uitgereikt. De winnende ontwerper ontvangt een geldprijs van ongeveer 10.000 pond en PR ter waarde van 120.000 pond. De ontwerper krijgt ook een gratis pitch bij een toonaangevende business incubator, evenals begeleiding en advies van experts uit de industrie, waaronder de hoofdredacteur en CEO van BoF.

Vrouwenkleding Prijsuitreikingen

– De International Womenswear Designer of the Year Award Dit is een andere prijs van The Business of Fashion, die ook de International Designer of the Year Award organiseert. De prijs erkent uitmuntendheid in vrouwenmode en wordt om de twee jaar uitgereikt. De winnaar van de prijs ontvangt een geldprijs van ongeveer 10.000 pond en PR ter waarde van 120.000 pond. Zij krijgen ook een gratis pitch bij een toonaangevende business incubator, evenals begeleiding en advies van deskundigen uit de industrie. – De British Womenswear Designer of the Year Award Deze prijs wordt uitgereikt door de British Fashion Council en bekroont Britse ontwerpers van damesmode. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt en is een van de bekendste prijzen voor damesmode. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en trekt een breed scala aan ontwerpers aan. De winnaar van de British Womenswear Designer of the Year Award ontvangt een geldprijs van ongeveer 5.000 pond en PR ter waarde van 50.000 pond. Zij krijgen ook een gratis pitch bij een toonaangevende business incubator en begeleiding en advies van deskundigen uit de sector.

Prijsuitreikingen voor accessoires

– De Accessoires Ontwerper van het Jaar Prijs De Accessories Designer of the Year Award wordt uitgereikt door Drapers, hetzelfde blad dat ook de Menswear Designer of the Year Award organiseert. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en staat open voor zowel Britse als internationale ontwerpers. De winnaar van de Accessories Designer of the Year Award ontvangt een geldprijs van ongeveer 1.000 pond en PR ter waarde van 15.000 pond. Zij krijgen ook een gratis pitch bij een toonaangevende business incubator, evenals begeleiding en advies van deskundigen uit de industrie. – De prijs Accessories Designer of the Year Award De Accessories Designer of the Year Award wordt uitgereikt door Drapers, dezelfde publicatie die ook de Menswear Designer of the Year Award organiseert. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en staat open voor zowel Britse als internationale ontwerpers. De winnaar van de Accessories Designer of the Year Award ontvangt een geldprijs van ongeveer 1.000 pond en PR ter waarde van 15.000 pond. Zij krijgen ook een gratis pitch bij een toonaangevende business incubator, evenals begeleiding en advies van deskundigen uit de industrie.

Modeshow Awards

– De internationale Woolmark-prijs De Woolmark Prize wordt uitgereikt door de Woolmark Company en is een van de meest prestigieuze modeprijzen ter wereld. Hij werd voor het eerst uitgereikt in 2002 en wordt om de twee jaar uitgereikt. De prijs staat alleen open voor studenten in textielgerelateerde opleidingen en voor degenen die een carrière in het modeontwerp nastreven. De winnaar van de Woolmark Prize ontvangt een geldprijs van ongeveer 30.000 pond en mag zijn collectie tijdens de New York Fashion Week tonen. Zij krijgen ook begeleiding en advies van deskundigen uit de industrie, waaronder ontwerpers als Donatella Versace. – De internationale textielinnovatieprijs De International Textile Innovation Award wordt uitgereikt door de IT Textile Organisation en staat alleen open voor studenten en pas afgestudeerden. Hij wordt om de twee jaar uitgereikt en is een van de meest prestigieuze prijzen in de sector. De winnaar van de IT Textile Innovation Award ontvangt een geldprijs van ongeveer 20.000 pond en wordt uitgenodigd voor de algemene vergadering van de ITTO. Zij krijgen ook begeleiding en advies van deskundigen uit de industrie. – De internationale Woolmark-prijs De Woolmark Prize wordt uitgereikt door de Woolmark Company en is een van de meest prestigieuze modeprijzen ter wereld. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2002 en wordt om de twee jaar uitgereikt. De prijs staat alleen open voor studenten in textielgerelateerde opleidingen en voor degenen die een carrière in het modeontwerp nastreven. De winnaar van de Woolmark Prize ontvangt een geldprijs van ongeveer 30.000 pond en mag zijn collectie tijdens de New York Fashion Week tonen. Zij krijgen ook begeleiding en advies van deskundigen uit de industrie, waaronder ontwerpers als Donatella Versace.

Brand and Design Awards

– De British Fashion Awards van de British Fashion Council De British Fashion Council’s British Fashion Awards zijn de meest prestigieuze prijzen in de Britse mode-industrie. Ze worden eenmaal per jaar gehouden en worden bijgewoond door enkele van ’s werelds grootste ontwerpers en merken. De BFC organiseert ook een aantal andere prijzen, waaronder de British Womenswear Designer of the Year Award en de International Woolmark Prize. De British Fashion Awards van de BFC zijn de meest waardevolle van hun prijzen, met een prijs ter waarde van 45.000 pond. Ze trekken ook veel media-aandacht, waardoor ontwerpers grote kansen krijgen voor promotie en naamsbekendheid. – De Creative Excellence Award van de British Council De Creative Excellence Award van de British Council is een andere zeer prestigieuze modeprijs. Hij wordt eenmaal per jaar uitgereikt en staat open voor alle gebieden in de industrie, waaronder design, technologie en meer. Bij de Creative Excellence Award van de British Council worden ook tal van andere modeprijzen uitgereikt, waaronder de British Fashion Awards van de British Fashion Council. De winnaar van de Creative Excellence Award van de British Council ontvangt een prijs ter waarde van 45.000 pond. Zij krijgen ook media-aandacht en kansen voor merkpromotie en -bekendheid. – De Design & Craft Award De Design & Craft Award wordt georganiseerd door de Craft Trust en wordt eenmaal per jaar uitgereikt. Hij staat open voor alle soorten ontwerpers, inclusief modeontwerpers en creatieven. De Design & Craft Award organiseert ook een aantal andere modeprijzen, waaronder de Creative Excellence Award van de British Council. De winnaar van de Design & Craft Award ontvangt een prijs ter waarde van 45.000 pond. Zij krijgen ook media-aandacht en kansen voor merkpromotie en -bekendheid.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat het winnen van een award een grote prestatie is en zeer lonend kan zijn. Het kan je veel aandacht opleveren en veel deuren in de sector openen, dus

Lees ook onze andere artikelen