Wat u kunt verwachten van ’s werelds beste modeshows

De World Fashion Week is een tijd van wereldwijde samenwerking en culturele uitwisseling. Het is ook een tijd waarin de meest geliefde influencers, bloggers, editors, fotografen en ontwerpers uit de modewereld samenkomen om exclusieve collecties van opkomende artiesten te onthullen. Wat betekent dat precies? Als je voor het eerst naar zo’n show gaat, kan het een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel details die je in één keer moet verwerken – van wie er in welke hoek staat tot waar je moet staan om je favoriete blogger op te vangen die iemand interviewt nadat hij voorbij is gelopen op weg naar de uitgang van een andere show. Maar wees gerust, wij hebben alles wat je moet weten over ’s werelds beste modeweek in het verschiet. Hier is een overzicht van hoe deze evenementen eruit zien en wat je kunt verwachten als je van plan bent een van hen bij te wonen:

Who is show?

Deze shows tonen zowel gevestigde als opkomende talenten uit de hele wereld. We verwachten collecties te zien van onder meer Alexander Wang, Jeremy Scott, Riccardo Tisci, Fendi, Givenchy, Gucci, Burberry, Chanel en Louis Vuitton.

Waar zijn de shows?

De New York shows worden gehouden in het iconische Jacob K. Javits Convention Center. De shows in Londen en Parijs worden gehouden in het Grand Palais en het Palais de Tokyo. En de shows in Milaan worden gehouden in het Rho tentoonstellingscentrum.

Hoe kom ik aan tickets?

Voor New York, Londen en Parijs kunt u tickets vinden op hun respectieve websites. Tickets voor Milaan kunt u kopen via Ticketone. Houd er rekening mee dat de shows erg populair zijn, dus u kunt lange rijen verwachten. De shows in Parijs zijn notoir moeilijk om kaartjes voor te krijgen, dus we raden aan om ze zo snel mogelijk te kopen.

Wat draag je bij de shows?

Modeweken zijn niet het moment om je favoriete spijkerbroek en trui uit de kast te trekken. Je ziet van alles, van formele jurken tot volledige athleisure outfits. Je moet dus iets dragen dat je comfortabel houdt, maar er toch modieus uitziet. Gezien het internationale karakter van dit evenement raden wij u aan één “intercontinentale” outfit mee te nemen die u voor elke gelegenheid kunt gebruiken. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je er niet uitziet of dat je op het laatste moment nog iets moet vinden om aan te trekken.

Wat gebeurt er na de show?

Dit is waar het echt interessant kan worden. Als u iemand ziet die u kent en die u kunt aanspreken, kunt u informatie krijgen over de collectie en te weten komen wie de collectie heeft ontworpen, wat hen heeft geïnspireerd en wat het thema was. Tijdens de shows zie je misschien ook een aantal van je favoriete bloggers en vloggers die ontwerpers interviewen en de mensen die zij het meest bewonderen aan de tand voelen. Als je geluk hebt, kun je misschien zelfs bij een van deze interviews binnensluipen als je dicht genoeg bij het front bent. Je zult ook mensen foto’s zien nemen, foto’s op hun sociale media accounts zien plaatsen en aantekeningen zien maken over hun favoriete stukken. Dit is een geweldig moment om gelijkgestemde mensen te ontmoeten die zijn samengekomen om mode en creativiteit te vieren.

Conclusie

De maand februari is een tijd om ’s werelds beste ontwerpers, schrijvers en kunstenaars te vieren. Het is ook een kans om nieuwe en opkomende talenten te ontdekken. Dit is de Wereld Mode Week. U ziet collecties van onder meer Alexander Wang, Jeremy Scott en Riccardo Tisci. U kunt ook de shows in New York, Londen, Parijs en Milaan bijwonen. De shows zijn erg populair, dus u kunt lange rijen verwachten. U moet een “intercontinentale” outfit meenemen, en u kunt ook afterparty’s bijwonen. Het is een geweldige tijd om met gelijkgestemden de mode te verkennen. Nu u weet wat u kunt verwachten van ’s werelds beste modeshows, kunt u optimaal profiteren van dit spannende evenement.

Lees ook onze andere artikelen